تکرر ادرار

تکرر ادرار

تکرر ادرار چیست ؟

تکرر ادرار یعنی نیاز بع دفع ادرار بیش از حد معمول کسی زود به زود نیاز به دفع ادرار پیدا می کند و در روز بیشتر از 3 لیتر دفع داشته باشد به تکرر ادرار دچار شده است .

بی اختیاری ادرار چیست ؟

بی اختیاری ادرار کاملا با تکرر ادرار متفاوت است کسی که بی اختیاری ادرار دارد بدون اختیار دفع ادرار خواهد داشت ممکن است کم به دفعات باشد اما با تکرر نباید اشتباه بگیرید در تکرر فرد متوجه میشود ادرار دارد و برای دفع با اختیار عمل میکند اگر لازم باشد میتواند مدتی خود را نگه دارد اما در بی اختیاری نمی تواند.

دلایل تکرر ادرار چیست ؟

تکرر ادرار به دلایل مختلفی ممکن است ایجاد شود وقتی کسی مایعات زیاد مصرف می کند یا وقتی هوا سرد میشود یا … اما دلایل جدی تر هم برای تکرر ادرار وجود دارد مثل مشکلات کلیوی یا مجاری ادرار، مشکلات مثانه یا سایر بیماری‌ها و مشکلاتی مانند دیابت یا بالا رفتن قند خون ، بارداری یا مشکلات غده پروستات.

اضطراب ، داروهای ادرارآور ، برخی مواد غذایی و نوشیدنی‌ها ، سکته مغزی و سایر بیماری‌های مرتبط به مغز یا دستگاه عصبی ، عفونت مجاری ادرار ، تومور یا توده در ناحیه لگن ، سیستیت‌ بینابینی‌، نوعی‌ التهاب‌ دیواره‌ی‌ مثانه‌ ، سندرم مثانه‌ی بیش‌فعال ، سرطان مثانه ، سنگ مثانه یا کلیه ، بی‌اختیاری ادرار ، تنگی مجرای ادرار ، همچون در طول درمان سرطان یا موارد دیگر ، دیورتیکولیت روده بزرگ که در آن، کیسه‌های کوچک و تحت فشاری در دیواره‌ي روده بزرگ به وجود می‌آید ، بیماری‌های مقاربتی مانند کلامیدیا و …!

تکرر ادرار
تکرر ادرار

علائم تکرر ادرار چیست؟

مهمترین علامت نیاز مکرر به دفع ادرار است مثلا هر یک ساعت یا نیم ساعت یکبار نیاز به دفع ادرار پیش می آید. نشانه های دیگر عبارتند از :

  • احساس درد ، سوزش و ناراحتی هنگام دفع ادرار
  • مشاهده خون در ادرار ،یا تغییر رنگ غیر معمول ادرار
  • از دست دادن تدریجی کنترل مثانه یا بی‌اختیاری ادرار
  • مشکل در دفع ادرار با وجود احساس شدید به دفع ( مثانه کامل تخلیه نمیشود)
  • وجود ترشحاتی از آلت تناسلی (هر دوی مردان و زنان)
  • افزایش اشتها یا تشنگی و تمایل به نوشیدن آب ( پر نوشی )
  • تب یا لرز
  • استفراغ یا حالت تهوع 
  • کمردرد یا درد پهلو

تشخیص تکرر ادرار چگونه است؟

تشخیص تکرر ادرار باید توسط پزشک انجام شود پزشک شرح حال شما می شنود از فرد درباره الگوی تکرر ادرار، به عنوان مثال، چه زمانی شروع شده و چه تغییراتی داشته و … را می پرسد. درباره داروهایی که فرد مصرف می‌کند سوال می کند میزان مصرف مایعات ، هرگونه تغییری در رنگ، بو و غلظت ادرار ، مقدار مصرف کافئین و الکل و تغییرات اخیر در مصرف آن‌ها را از فرد می پرسد و بر اساس آن تشخیص یمدهد مشکل تکرر ادرار هست یا نه .

احتمالا آزمایش هایی هم برای تشخیص دقیق تر تجویز میکن ـ مثل آزمایش قند خون ، آنالیز ادرار ، آزمایش نورولوژیک برای تشخیص هرگونه اختلال عصبی ، آزمایش عفونت‌ها و بیماری‌های آمیزشی ، تست نوار مثانه ، سونوگرافی کلیه و مثانه سی تی اسکن لگن و مثانه و …!

درمان تکرر ادرار

برای درمان تکرر ادرار لازم است علت آن شناخته شده و علت را برطرف کنیم مثلا کسی که قند خونش بالاست و این موضوع باعث تکرر ادرار شده باید قند خون خود را کنترل کند. یا اگر فرد دچار عفونت کلیه هست باید عفونت مداوا شود.

درمان تکرر ادرار کودکان

شایع ترین علت تکرر ادرار در کودکان عفونت ادراری است به همین دلیل دکتر ها، آنتی بیوتیک را برای رفع عفونت تجویز می کنند ، البته ممکن است موارد دیگری باعث تکرر ادرار کودک شده باشند که قطعا پزشک تصمیم مناسب برای درمان خواهد گرفت. مثلا درمان کودکان مبتلا به دیابت نوع 1 ،نیاز به پیگیری رژیم غذایی مناسب، نظارت منظم بر میزان قند خون و استفاده از داروهایی نظیر انسولین دارد که، سطح قند خون را متعادل می کند.

پیشگیری تکرر ادرار در کودکان

باید کودک را به روش صحیح تمیز کردن قسمت تناسلی خودش آشنا کنید.
کودکان را تشویق به عادت سالم دستشویی کردن کنید
فرزند خود را برای استفاده از توالت هر دو تا سه ساعت تشویق کنید ؛

درمان تکرر ادرار در سالمندان

عفونت ادراری

عفونت های ادراری از جمله مشکلات شایع سالمندی می باشد. شیوع عفونت ادراری با افزایش سن در زنان سالمند دو برابر مردان سالمند دیده می شود.بسیاری از بیماران بدون علامت هستند. ولی علائم شایع شامل سوزش و تکرر ادرار، بی اختیاری جدید ادرار، درد پهلو و تب می باشد.

گیجی و بی حالی و عدم هوشیاری می تواند از عوارض قابل توجه در عفونت ادراری سالمندان باشد. که باید حتما به پزشک مراجعه نمود. عفونت ادراری به راحتی با آزمایش ادرار تشخیص داده می شود. نوشیدن آب کافی برای جلوگیری از عفونت ادراری لازم است. در پیشگیری از عفونت های مجاری ادراری انواع گوشت قرمز و سفید، ماهی، تخم مرغ، پنیر، و غلاتی مانند برنج و انواع نان می تواند موثر باشد، و باید از مصرف مواد غذایی محرک خودداری شود، این مواد عبارتند از:

۱-ادویه ها، فلفل سبز، فلفل قرمز، خردل، مارچوبه…

۲-فرآورده های گوشتی نمک سود به ویژه سوسیس و کالباس

۳-سیرابی، گوشت های کنسرو شده و صنعتی

۴-نوشابه های الکلی

بزرگ شدن پروستات

غده پروستات در مسیر مجرای ادرار همه مردان قرار دارد. با افزایش سن( ۶۰ سال و بالاتر) این غده بزرگ می شود که علت آن می تواند زمینه های ژنتیکی، مسایل هورمونی، تجمع ادرار و یا علل انسدادی در مسیر ادرار باشد. در برخی از مردان مشکلاتی را در ادرار کردن ایجاد می کند. توجه به علائم و درمان به موقع بزرگی غده پروستات از ایجاد مشکلات و عوارض بیشتر و شدیدتر جلوگیری خواهد کرد.

درمان تکرر ادرار در طب سنتی

درمان تکرر ادرار با تمرین کگل
درمان تکرر ادرار با تمرین کگل

تمرین کگل

1. در مکانی آرام بخوابید و یا بنشینید و عضلات لگن خود را بر زمین بگذارید، آن ها عضلاتی هستند که موقع ادرار کردن از آن‌ها استفاده می کنید.

2. این عضلات را برای 5 ثانیه منقبض کنید ، و به طور طبیعی نفس بکشید. معده ،کمر و عضلات ران، زمان انجام این تمرین ،نباید سفت باشند.

3، برای 5 ثانیه استراحت کنید ،سپس ادامه دهید.

4، هر جلسه این کار را 10 تا 20 بار انجام دهید.

5، حداقل سه بار در روز آن را تکرار کنید.

درمان تکرر ادرار با سرکه سیب

  •  مقدار یک قاشق سوپ خوری سرکه سیب فیلتر نشده و یک قاشق چای خوری عسل خام را به یک لیوان آب گرم اضافه کنید.آن را دو بار در روز بنوشید.
  •  همچنین می‌توانید یک یا دو پیمانه سرکه سیب به آب حمام اضافه کنید، 15 تا 20 دقیقه در آن بنشینید. روزی یک بار این عمل را تا زمان بهبودی ادامه دهید.
درمان تکرر ادرار با عسل
درمان تکرر ادرار با عسل

درمان تکرر ادرار با عسل

عسل جزء خوراکی های گرمی است. متخصصان طب سنتی بر این باور هستند که تکرر ادرار یک مشکل ناشی از سردی است و برای درمان تکرر ادرار عسل و سیاه دانه را پیشنهاد می کنند. شما میتوانید این دو ماده را باهم ترکیب کرده و روزی 3 بار همراه با آب جوش مصرف کنید. برای اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید

درمان تکرر ادرار با اسفند

اسپند نیز یک داروی پیشنهاد شده از سوی پزشکان طب سنتی می باشد. کپسول این ماده برای تکرر ادرار و کسانی که مشکلات پروستات دارند بسیار مفید خواهد بود.

پیشگیری از تکرر ادرار

حتما میدانید که پیشگیری بهتر از درمان است برای اینکه به تکرر ادرار مبتلا نشویم مواردی را باید رعایت کنیم : رژیم غذایی متعادل و داشتن یک سبک زندگی فعال می‌تواند به اعتدال در ادرار کمک کند. حذف مصرف الکل و کافئین و حذف غذاهایی باشد که موجب تحریک مثانه شده یا ادرارآور هستند، مانند شکلات، غذاهای تند و پرادویه و شیرین‌کننده‌های مصنوعی.

همچنین خوردن غذاهای پر فیبر می‌تواند به کاهش یبوست کمک کند. برطرف کردن یبوست به طور غیرمستقیم به بهبود جریان ادرار کمک کند. روده بیش از حد پر ناشی از یبوست، ممکن است بر مثانه، مجرای ادرار یا هر دو فشار بیاورد.

برای خرید چای ماسالا خلیج به فروشگاه مراجعه کنید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

به بالای صفحه بردن